The Colours of Dordrecht

De kleur van de stedelijke omgeving is van grote invloed op het eigen karakter van een stad en wordt bepaald door een eeuwenlange geschiedenis. Het succesvolle project Dordtse Kleuren, dat is ontstaan uit een particulier initiatief van Stichting De Stad, ging van start in 1993 en speelt zich af op het snijvlak van historisch onderzoek naar kleurgebruik en de hedendaagse architectonische en stedenbouwkundige ontwerppraktijk. Het beoogt door middel van een historisch geïnspireerd kleurenpalet van 66 kleuren de architectuur van afzonderlijke gebouwen te preciseren en de ruimtelijke kwaliteit van de stad Dordrecht te vergroten. Woningbouwcorporaties, beleidsmakers op het gebied van monumentenzorg, verfleveranciers, schildersbedrijven en de gebruikers en bewoners van de stad hebben aan dit project hun bijdrage geleverd.
Niet eerder is in Nederland op deze wijze aandacht besteed aan de kleur en aan de kennis en toepassing daarvan binnen een historische context.
Dit boek is in het Engels geschreven.

Auteurs zijn Hendrik Groeneweg en Kees Rouw. Het boek verscheen in 2011 met ISBN 9789068685794 en is uitgevoer als hardcover met 159 pagina's.

 

The Colours of Dordrecht
Code Omschrijving Aantal Prijs incl.
B01018 The Colours of Dordrecht 1 € 29,90 Bestel
Realisatie Acadia | Design Twin Creations