24-02-2021
Er komt een waterstoftankstation op DistriPark Dordrecht

DistriPark Dordrecht is het nieuwe logistieke bedrijventerrein langs de A16. Bij de entree van het bedrijventerrein komt een waterstoftankstation voor auto's en vrachtwagens.

Een tankstation en horeca

Waterstof is niet het enige dat straks leverbaar is bij het tankstation. Ook andere duurzame brandstoffen als LNG kun je er dan tanken. DCB Energy gaat samen met ontwikkelaar Prohuis het tankstation ontwikkelen. Hiervoor is een vergunningaanvraag gedaan bij de Omgevingsdienst ZHZ. Bij het tankstation komt ook horeca.

De tekst gaat onder de foto verder.

@ Distripark Dordrecht

Op weg naar schoon vervoer

De Dordtse wethouder Duurzaamheid Rik van der Linden vindt het waterstoftankstation een mooie stap is op weg naar schoon vervoer, naast de elektrische oplaadpunten die Dordrecht al rijk is. In het streven naar een energieneutrale stad past daar ook waterstof bij, want waterstof stoot geen CO2 uit. Het tankstation maakt het makkelijker voor ondernemers op DistriPark om hun wagenpark te verduurzamen omdat ze de schone brandstof immers om de hoek bij de hand hebben.

De tekst gaat onder de foto verder.

@ Distripark Dordrecht

Vestig je in Dordrecht

Maarten Burggraaf is wethouder Economie en hij geeft aan dat Dordrecht er alles aan doet om het voor bedrijven aantrekkelijk te maken zich te vestigen in de stad. Meer bedrijven leveren meer banen op voor de inwoners. De waterstoftankstation bij DistriPark Dordrecht was een grote wens. Daarmee worden duurzame en innovatieve logistieke bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever gefaciliteerd.


Realisatie Acadia | Design Twin Creations