25-05-2019
De brandweer is even weg want dit gaat met het Oranjepark gebeuren

Het tijdelijke onderkomen van de Dordtse brandweerkazernes is vanmorgen, zaterdag 25 mei, geopend door burgemeester Wouter Kolff. De brandweer bivakkeert op de Noordendijk omdat het Oranjepark wordt herontwikkeld. En dat is een bijzonder project.

Een Dordts hof

In samenwerking met de gemeente Dordrecht is Dudok Projectontwikkeling gestart met het realiseren van een Dordts hof.
Het Oranjepark is, als je het goed bekijkt, een prachtige en unieke plek in Dordrecht. Dudok maakt er met een Dordts hof een moderne en groene variant op.

Een impressie van de nieuwe structuur van het Oranjepark. @ Dudok Groep

Met het dak van Verblifa

Het plan is ontworpen door Arons & Gelauff Architecten uit Amsterdam, samen met landschapsarchitect Hosper uit Haarlem. Er komen zestien gezinswoningen die grenzen aan groen, zeven loftwoningen onder het bestaande sheddak (nog van de oude blikfabriek Verblifa), 22 appartementen aan het Oranjepark en dus die nieuwe brandweerkazerne.

Het dak van blikfabriek Verblifa. @ Regionaal Archief Dordrecht

Vanuit de Dubbeldamseweg Noord komt een doorgang die de hof voor voetgangers ontsluit in de richting het station. Bij het ontwerp staat de groene hof en het hergebruik van bestaande panden hoog in het vaandel. Naar verwachting gaat de brandweer eind 2021 terug naar het Oranjepark. Hier lees je er meer over.

Een prentbriefkaart van het Oranjepark in het begin van de 20e eeuw. @ Regionaal Archief Dordrecht

 

 

 


Naar de shop
De leukste dingen uit Dordrecht koop je hier
Realisatie Acadia | Design Twin Creations