Minister-president Mark Rutte doet Dordt aan

Minister-president Mark Rutte bracht gisteren, woensdag 11 december, een bezoek aan Dordrecht. Niet alleen bezocht hij onze stad, hij deed ook andere plaatsen in de Drechtsteden aan.

Toertje door de stad

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff, die tevens regiovoorzitter is van de Drechtsteden, ontving de minister-president die een toertje maakte door de stad.

Ter informatie

Mark Rutte liet zich rondleiden in de Duurzaamheidsfabriek aan het Leerpark, waar hij sprak met leerlingen en docenten. Daarna bracht hij samen met de burgemeester een bezoek aan de spoorzone waar hij zich liet informeren over de plannen voor de woningbouw in dit gebied.

Even een selfie in de Duurzaamheidsfabriek. @ Jeroen Verbueken fotopersbureau Busink

Een goede indruk

Ook was er een bezoek ingelast door de historische binnenstad, waar hij in Het Hof werd ontvangen door museumdirecteur Peter Schoon. Burgemeester Kolff en wethouder Peter Heijkoop, die een deel van het programma aanwezig was, hebben de minister-president een goede indruk kunnen geven van de ontwikkelingen in de regio en de uitdagingen waar de stad Dordrecht voor staat.

Bovenste foto: Mark Rutte bezoekt Het Hof en wordt daar ontvangen door museumdirecteur Peter Schoon. @ Jeroen Verbueken fotopersbureau Busink