Vrijwilligers in de prijzen voor hun inzet

De jaarlijkse vrijwilligersprijzen zijn weer uitgereikt. Wethouder Peter Heijkoop gaf drie prijzen weg en ook nog eens aanmoedigingsprijzen.

In het zonnetje

De Dordtse vrijwilligers werden door wethouder Peter Heijkoop zaterdag in het zonnetje gezet in het theatercafé van schouwburg Kunstmin.

Speeltuin Oosterkwartier

De eerste prijs is gewonnen door speeltuinvereniging Oosterkwartier, de tweede prijs door Moeders Informeren Moeders en de derde prijs ging naar de Unie Van Vrijwilligers met het project zwemmen met gehandicapten. Naast de drie winnaars waren ook Vrij Kindertheater Dordrecht en Molen Kyck over den Dyck genomineerd. Zij kregen de aanmoedigingsprijs van 250 euro.

Waardering voor alle vrijwilligers

Er is geen sprake van verliezers want alle vrijwilligersorganisaties verdienen waardering voor hun werk, vindt de gemeente Dordrecht. Toch moest er een keuze gemaakt worden en die viel op Speeltuinvereniging Oosterkwartier. De jury sprak lovend over hun brede betrokkenheid bij de wijk. Er zijn niet alleen activiteiten voor kinderen, maar ook voor ouderen in de wijk is er aandacht. De speeltuinvereniging biedt verder stageplaatsen aan jongeren van Speciaal Onderwijs De Stroom. Na een jaar van investeren in de speeltuin ontvingen de vrijwilligers daarom afgelopen zaterdag de eerste prijs.

Bovenste foto @ VVV Dordrecht