Er komt een schip met zure appelen aan

Deskundigen hebben in hun meteorologische glazen bol gekeken en het is zeker: we krijgen hoogwater in Nederland en ook in Dordrecht kan de boel op verschillende plaatsen onderlopen.

Al die regen

Het water in de Rijn, Waal en IJssel gaat de komende dagen flink stijgen. Dat komt omdat het in andere landen veel heeft geregend waardoor het waterniveau in de rivieren is gestegen. Op verschillende plekken in Nederland worden maatregelen genomen en ook in Dordrecht houden ze de waterstand scherp in de gaten.

De tekst gaat onder de foto verder.

Ter illustratie.

Dordrecht: + 2.19

Verwacht wordt dat aanstaande maandag, 10 februari, het water in Dordrecht het hoogste punt bereikt. Dat zal tussen 17.45 en 18.15 uur zijn. En met het hoogste punt bedoelen we dan 2.19 meter boven NAP. We kunnen zelfs nog preciezer zijn, want dat punt is het Maartensgat.

De tekst gaat onder de foto verder.

Het Maartensgat. @ Peter van de Velde

Blijf alert

In Dordrecht zijn de kades waar bebouwing is, hoger dan aan de waterkant en dus is de kans klein dat het water in de woningen komt. De bewoners daar moeten echter wel alert blijven. Behalve het Maartensgat is er ook kans dat delen van de Buiten Walevest (+ 2.19 m) onder kunnen lopen.
Bij deze waterstanden neemt de gemeente nog geen actie, dan moet het water hoger stijgen dan 2.30 meter.