Zo klonk de jukebox uit de toren van de Grote Kerk

De vuisten van Boudewijn Zwart mogen genieten van een welverdiende rust. Gisteren, zaterdag 29 maart, speelde hij anderhalf uur lang verzoeknummers.

Klanken over de stad

Van Metallica tot Vivaldi en van Nader mijn God tot U tot I Am Sailing. Het klonk zaterdagmiddag allemaal uit de toren van de Grote Kerk. Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart liet het carillion klinken over de stad met muziek die Dordtenaren konden aanvragen.

Men vraagt, wij draaien

Je kon de beiaardier tot afgelopen vrijdag een mail sturen met een verzoeknummer. Dat kon allerlei muziek zijn, niet alleen klassiek of geestelijk. Er waren wel een paar praktische punten. Zo moest de muziek onder meer 'bespeelbaar' zijn voor een carillion. Dat de beiaardier een nummer van David Bowie of Carol King niet uit zijn hoofd kent, zag hij niet als het grootste probleem. De musicus kan heel goed op het gehoor spelen, zo zei hij tegen AD De Dordtenaar. En dat klopte!

We zullen doorgaan

Het is Boudewijn niet gelukt om alle nummers te spelen die op de verzoeklijst stonden. Komende zaterdag om 14.30 uur gaat hij weer dapper verder om stadgenoten in deze coronacrisis een hart onder de riem te steken onder het motto Hoop is een voorschot op toekomstig geluk. Hij speelt dan onder meer de nummers waar hij gisteren niet aan toe kwam. Onderaan dit artikel kun je in twee korte fragmenten een idee krijgen hoe het klonk.

Hier kun je de speellijst van gisteren lezen.