Het #blijfthuis geldt ook voor deze Dordtse toeristenplekken

Het hele team van Hallo Dordrecht had nooit verwacht artikelen te moeten schrijven over toeristen die beter níet naar Dordrecht kunnen komen. Toch is het waar.

Het is geen grap

Vanaf morgen, woensdag 1 april, worden in de regio Zuid-Holland Zuid de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens enzovoorts gesloten. Als toerist is het dus niet meer mogelijk gebruik te maken van deze voorzieningen. Ook recreatief nachtverblijf is verboden.
De Dordtse burgemeester Wouter Kolf is voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Hij deelt mee dat deze maatregel nodig is om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De tekst gaat onder de foto verder.

ter illustratie. @ stock

Voor alle vormen van nachtverblijf

Ook de verhuur van campingplaatsen en andere vormen van nachtverblijf is vanaf morgen niet meer toegestaan zolang de noodverordening geldt. Openhouden van de locaties maakt de kans op besmetting groter en Kolff roept mensen op vooral thuis te blijven en de maatregelen en adviezen van het RIVM op te volgen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Ook voor vaste stekkies

Een uitzondering wordt gemaakt voor hotels, permanente bewoning, vaste standplaatsen en gebruik door seizoenarbeiders, mits recreatiewoningen over eigen sanitair beschikken. Voorzitter Wouter Kolff voegt daar nog aan toe dat wie een vaste plek op een camping huurt, thuis te blijven en voorlopig geen gebruik te maken van de vaste locatie. Hulpdiensten en gemeenten werken intensief samen om corona te bestrijden en daar is de hulp van inwoners bij nodig, zegt hij.
Lees hier meer informatie over de maatregel.