Dordtse biologieles (1) door Corrie en Freek van De Eikenhof [+ filmpje]

Alle mama's en papa's opgelet, en vooral ook de kinderen! We hebben vandaag een korte en vooral leuke biologieles die speciaal is gemaakt door Corrie en Freek Ton van De Eikenhof in Dordrecht.

Welkom op De Eikenhof

De Eikenhof is op de hoek van de Dubbeldamseweg Noord met de Twintighoevenweg. Het is een prachtige monumentale villa met bijgebouwen waar onder meer een Bed & Breakfast is gevestigd. De grond grenst aan de ene kant aan Het Land van Valk en aan de andere kant aan het Dordwijkpark.
De villa staat op veel grond en eigenaren Freek en Corrie Ton hebben er iets prachtigs van gemaakt waardoor het een oase van rust is geworden en je midden in de natuur bent. En dat in een woonwijk!

Dit gebeurt er allemaal

Achter in de wei van De Eikenhof zijn schoolmoestuintjes. Omdat de schoolklas tijdelijk niet naar de tuintjes kan komen vanwege het coronavirus, maken Freek en Corrie filmpjes van wat er gebeurt in hun tuin. Zo kunnen kinderen niet alleen zien hoe het met hun tuintjes gaat, maar ook hoeven ze niets te missen van het voorjaar aan de Dubbeldamseweg.

In het filmpje neemt Corrie je mee naar hun appel- en perenboom om de bloesems te laten zien en vertelt ze over stempels, stuifmeel en het bevruchten van de bomen.

Alle foto's zijn gemaakt van vóór de coronatijd. @ De Eikenhof