Zit je klaar? Hier is Corrie weer (4) en zij vertelt over daslook [+ filmpje]

We zijn weer even in de tuin bij Corrie en Freek Ton van De Eikenhof. Je weet wel, dat mooie stukje natuur in de stad.

Even geen schoolmoestuin

In een aantal afleveringen nemen Corrie en Freek Ton kinderen (en ook leuk voor ouderen!) mee op een rondje door hun tuin op De Eikenhof. Normaal gesproken zijn er vaak kinderen te vinden, want zij hebben een schoolmoestuin. Door de coronacrisis kunnen ze er even niet naar toe.

De tekst gaat onder de foto verder.

 In het filmpje vertelt Corrie dat daslook (l) en lelietjes-van-dalen (r) op elkaar lijken, maar er is ook een heel groot verschil. @ stock

Daslook da's leuk

Corrie en Freek bedachten daarom iets leuks. Met korte filmpjes nemen ze de kijker mee door hun tuin. Vandaag leer je iets over daslook en het woord zegt het al: het maakt deel uit van de lookfamilie zoals knoflook en bieslook. Daslook lijkt op het lelietje-van-dalen, maar er is toch een groot verschil want daslook kun je eten en lelietjes-van-dalen zijn giftig. Bekijk het leuke filmpje en leer er meer over.

Wil je de andere korte Dordtse biologiefilmpjes zien? Klik dan hier voor een lesje over appel- en perenbomen, en je kunt hier klikken om te kijken naar de beukenboom en dit filmpje gaat over de paardenkastanje.