Wie de hoogste heeft mag het zeggen

De strijd kan beginnen, mensen. Wie de hoogste zonnebloem van Dordrecht kweekt, kan leuke prijzen winnen. Maar uiteindelijk gaat het om het vergroenen, natuurlijk. En de mooie bloemen.

Jij en de bij

Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht? is de naam van de wedstrijd die de gemeente Dordrecht heeft uitgeschreven. Daar zijn vast ook bijen en hommels blij mee. Wie deelneemt aan de wedstijd, helpt dus ook de natuur een handje. De gemeente hoopt dat er zoveel mogelijk stadgenoten meedoen met de wedstrijd en wie weet verandert Dordrecht wel in een groot zonnebloemenveld.

De tekst gaat onder de foto verder.

Hup aan de slag

Je maakt kans op mooie prijzen, zoals insectenhotels en bloembollenpakketten dus: hup, aan de slag. Je kunt tijdens het groeiproces van je zonnebloem foto's delen met de #hoogstevandordt. Zo kan iedereen het groeiproces van jouw zonnebloem meebeleven. Op 30 september, als de zonnebloemen op hun hoogst zijn, maakt de gemeente de winnaars bekend.

De tekst gaat onder de foto verder.

Geweldige categorieën

Heb je geen groene vingers? Of denk je niet echt de hoogste zonnebloem op te kunnen kweken? Geen probleem. Er zijn ook prijzen voor de 'sympathiekste zonnebloem', 'de meest attente zonnebloemverzorger' en voor 'de meeste bloemknoppen op één stengel'. Genoeg categorieën om in uit te blinken dus.

Stuur vóór 24 september 2020 een foto in van jezelf met je opgekweekte zonnebloem. Natuurlijk met het aantal centimeters hoogte van jouw zonnebloem erbij.
Je kunt je foto hier naartoe mailen.

Bekijk hieronder het instructiefilmpje van Saskia den Ouden en dan kun je direct daarna aan de slag. De gemeente Dordrecht kijkt iedere dag mee met de hastag #hoogstevandordt