Hallo Dordrecht komt naar je toe deze zomer!

Hallo zeggen zit nou eenmaal in onze aard en we doen dat het liefst zo vaak mogelijk. Daarom heeft Hallo Dordrecht een tweede winkel geopend, zodat we nóg vaker 'Hallo' kunnen zeggen.

Een hele goeie plek

De Vleeshouwersstraat is een van de mooiste historische straatjes van Dordrecht. Een hele goeie plek dus om een tweede winkel van Hallo Dordrecht te openen.
Wil de Vos van de stichting Zo Mooi Samenwerken en Mervyn de Bruyn van Hallo Dordrecht sloegen de handen ineen en sinds deze week is de pop-up store van Hallo Dordrecht in de winkel van Mooi Zo! te vinden.

De tekst gaat onder de foto verder.

We leggen het uit

Misschien moeten we even uitleggen wat Mooi Zo! precies is. Zo Mooi Samenwerken is een dagbesteding waar mensen werken met een verstandelijke beperking. De stichting heeft, behalve woonvoorzieningen, ook een dagbestedingswerkplaats en atelier, een winkel op de Voorstraat en het leuke koffiezaakje Mooi Zo! in de Vleeshouwersstraat 14.

De tekst gaat onder de foto verder.

Vanaf nu de hele week

Die laatste locatie, het koffiezaakje Mooi Zo!, was tot op heden een paar dagen per week geopend. Daar is dus nu verandering in gekomen. Medewerkers van Hallo Dordrecht zijn er op maandag, dinsdag, woensdag en iedere eerste zondag van de maand en de medewerkers van Mooi Zo! zijn er op donderdag, vrijdag en zaterdag.

We hebben wat te bieden

'We vinden het heel leuk dat Hallo Dordrecht bij ons is ingetrokken deze zomer,' zegt Wil de Vos. 'Er komen altijd veel toeristen door deze straat en Hallo Dordrecht heeft hen echt wat te bieden. Het is geweldig dat we in ieder geval deze zomer iedere dag open zijn. Een winkel die open is geeft natuurlijk een leuke en levendige aanblik in de straat. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee.'

Een leuk winkeltje met lekkere koffie

Ook Mervyn de Bruyn is er blij mee. 'Geweldig dat Mooi Zo! de deur zo wijd voor ons openzet. Ze hebben een leuk winkeltje met lekkere koffie en je kunt er echt even ontspannen tussen de dubbele collecties spulletjes, want wij hebben vier kasten gevuld met ons assortiment, maar Mooi Zo! verkocht ook al zelfgemaakte cadeauartikelen.'

De tekst gaat onder de foto verder.

Wil de Vos en Mervyn de Bruyn vieren hun samenwerking bij de winkel waar het allemaal om draait in de Vleeshouwersstraat 14 in Dordrecht

Vleesch en Visch

Op dit moment is er een gidsje in druk met een stadswandeling die start vanuit de winkel in de Vleeshouwersstraat. Het boekje heet Vleesch en Visch wandeling, het drukke Dordt van toen en is in het Nederlands en in het Engels. Mervyn zegt: 'Met het gidsje in de hand kun je op eigen gelegenheid door een deel van de historische binnenstad wandelen. Naast de leuke uitleg, staan er ook veel foto's in die onder meer een beeld geven van hoe het er eeuwen geleden uitzag en hoe de Dordtenaren toen leefden en werkten. De wandeling begint in de winkel in de Vleeshouwersstraat en eindigt daar ook. We hopen veel mensen een plezier te doen met het gidsje, dat over een weekje te koop is.'

De pop-upwinkel van Hallo Dordrecht blijft in ieder geval tot eind september geopend in de Vleeshouwersstraat. De winkel op de Blekersdijk 38-A is er natuurlijk ook nog gewoon, evenals het reclamebureau Twin Creations dat op hetzelfde adres zit. Want aan sommige vaste waarden moet je niet tornen, toch?

Mooi Zo! en Hallo Dordrecht zitten in de Vleeshouwersstraat 14. De winkel is geopend op maandag van 12.00-16.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.30 uur, zaterdag van 11.00-16.30 uur en iedere eerste zondag van de maand van 12.00-16.30 uur.