100 bomen voor 1000 nieuwe Dordtenaren

De stad Dordrecht is in de afgelopen twee jaar gegroeid met duizend Dordtenaren. Dat wordt gevierd met honderd bomen en je mag zelf zeggen waar die moeten komen.

Kies een plek

Voor wie meer groen in zijn straat wil is er goed nieuws. Dordtenaren kunnen met de Bomenprikker een plek kiezen voor een nieuwe boom. Het gaat om een plek in de openbare ruimte en niet in je eigen achtertuin, natuurlijk.

De tekst gaat onder de foto verder.

@ ter illustratie

 

Digitale kaart

Wethouder Marco Stam heeft Ruimte Kwaliteit in zijn portefeuille. Hij lanceerde dinsdag een symbolische Bomenprikker voor de honderd extra bomen die Dordrecht straks rijker is.
Het werkt heel eenvoudig. Op een digitale kaart kun je met een soort 'speldje' de plek aangeven in de openbare ruimte waar je een boom wilt. De gemeente bekijkt dan of de plek en de boom die je gekozen hebt, ook daar geplant kan worden. Dit half oktober begint het planten en alle honderd bomen staan er dan aan het einde van het jaar.

De tekst gaat onder de foto verder.

@ ter illustratie

Op slot

Niet alle aanvragen zullen goedgekeurd worden, bijvoorbeeld als er kabels of leidingen in de grond zitten. Zodra er ongeveer vierhonderd aanvragen zijn ontvangen, gaat de Bomenprikker op slot. Dit zou dus zomaar heel snel kunnen gebeuren. Wil je heel graag een boom bij jou in de buurt?
Klik dan hier om de Bomenprikker op je locatie te zetten.

Wil je eerst meer informatie? Klik dan hier.

Bovenste foto: Wethouder Marco Stam pint de 'Bomenprikker' in de grond. @ Jeroen Verbueken / Fotopersbureau Busink