25-09-2020
Dit overdekte winterterras wil Dennis bij zijn Dordtse restaurant

Dennis van der Salm heeft een subliem idee voor het maken van een gezellig winterterras bij zijn restaurant Het Bolwerck op de kade bij het drierivierenpunt.

Het Bolwerck op een van de mooiste locaties in Dordrecht

Vergeleken met de andere horeca in Dordrecht, is Het Bolwerck gezegend met een van de mooiste locaties van de stad. De zaak is gevestigd in de Boomstraat en heeft aan de achterzijde een terras dat nu al prachtig is en een schitterend uitzicht biedt op het drukst bevaren rivierenknooppunt van Europa. Je kunt aan de overkant de oevers van Papendrecht en Zwijndrecht in volle glorie zien.

De tekst gaat onder de foto verder.

Vanaf het terras van Het Bolwerck heb je een magnifiek uitzicht. @ Het Bolwerck

Lekker warm en lekker ruim

Dennis van der Salm wil zijn terras van tien bij tien meter overdekt maken door er een glazen kas te plaatsen. Op die manier zit je lekker warm, lekker ruim en heb je nog steeds voluit het magnifieke uitzicht dat je ook hebt tijdens zomerse dagen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Een impressie van de nieuwe situatie met het winterterras in de kas. @ Het Bolwerck

Een winterterras in Dordrecht

Of het allemaal door kan gaan, hangt af van de gemeente. Die laat deze maand nog weten aan welke voorwaarden overdekte terrassen moeten voldoen in Dordrecht. Zodra Dennis deze voorwaarden weet, dient hij direct zijn plan in.
De serre kunnen ze in feite zo ongeveer laten zakken over het huidige terras, dat nu al coronaveilig is met veel ruimte tussen de tafels. Ook heeft het op verschillende plekken ramen uit een cruiseschip die dienen als afscheiding. De nieuwe serre krijgt voldoende mogelijkheden om goed te ventileren.

De tekst gaat onder de foto verder.

Tijdens de intelligente lockdown-periode vanwege corona, kon je afgelopen voorjaar bij Het Bolwerck toch nog genieten van verschillende afhaalmenu's. @ Het Bolwerck

Concentreren op de serre

Voor Het Bolwerck is het belangrijk dat in de winter ook gasten op het terras kunnen zitten. Buiten kunnen op dit moment maximaal zeventig gasten zitten, binnen zijn dat er in deze coronatijd beduidend minder. Dat het plan van Dennis wordt goedgekeurd is dus erg belangrijk voor zijn zaak.
In andere steden staan al soortgelijke winterterrassen in de vorm van een kas en de Dordtse horecaondernemer hoopt dat er bij zijn restaurant nu ook eentje mag komen. Mocht Dennis groen licht krijgen dan wil hij zijn zaak gedurende de winterperiode binnen sluiten zodat hij zich helemaal kan concentreren op de serre.


Naar de shop
De leukste dingen uit Dordrecht koop je hier
Realisatie Acadia | Design Twin Creations