Het Sterrenburgpark is ook dierenhotel geworden

Het Sterrenburgpark heeft een grote opknapbeurt achter de rug. Het is niet alleen leuker geworden voor mensen, maar ook voor dieren.

Het Sterrenburgpark bij de Zuidendijk

Je vindt het Sterrenburgpark in Dordrecht ten zuiden van de Zuidendijk. Het park is in 1971 aangelegd. Veel parken zijn ontstaan op bijvoorbeeld een oud landgoed of stuk bos, maar dat is in dit geval niet zo. Het Sterrenburgpark is gemaakt op voormalige landbouwgrond en gemaakt toen de wijk Sterrenburg werd gebouwd.
In 2003 werd het al eens opgeknapt door het meer open te maken en meer ruimte voor bomen te creëren. Met speeltoestellen en een picknicktafel werd het park al snel populair bij de bewoners.

De tekst gaat onder de foto verder.

Het Calisthenics park in het Sterrenburgpark. @ archieffoto gemeente Dordrecht

Sterrenburgpark ook voor dieren

En nu heeft het Sterrenburgpark dus opnieuw een opknapbeurt gekregen en is daarmee nog aantrekkelijker geworden voor alle bezoekers. Zo kwamen er een natuurspeeltuin en een beweegroute voor kinderen. Een beweegroute voor ouderen volgt nog. Om het park ook tot een plek te maken waar dieren graag komen, heeft de gemeente vogel- en vleermuiskasten in de bomen opgehangen. Een van gemeentelijke boomverzorgers voerde dit karwei uit, samen met medewerkers van het Natuur-Wetenschappelijk Centrum.

Bovenste foto @ gemeente Dordrecht