'Blijf Maar!' de podcast: Kolenhandel Van Andel en tien ton Laura

In 2012 verscheen 'Blijf Maar!', winkels in Dordrecht, de jaren 50 en 60. Het boek werd een bestseller, maar is nu uitverkocht en niet meer leverbaar. Hallo Dordrecht houdt het echter levend en wel via de podcast 'Blijf Maar!'

Kolenhandel Van Andel

Iedere keer komt er een nieuw verhaal bij over een verdwenen winkel in Dordrecht en hieronder staan de foto's die bij het verhaal horen over kolenhandel Van Andel. Helemaal onderaan deze pagina staat de podcast klaar om te beluisteren.

De tekst gaat onder de foto verder.

Van Andel aan de Boogjes. @ Caty Groen

Van de Boogjes naar de Spuiweg

Boris van Andel was de laatste telg uit het familiebedrijf die de kolenhandel van zijn vader overnam. Vier generaties gingen hem voor. Het bedrijf werd in 1858 opgericht aan de Boogjes en de Ruitenstraat en verhuisde in 1936 naar de Spuiweg.

De tekst gaat onder de foto verder.

Wagonladingen aan de Weeskinderendijk

Kolen had je in soorten en maten. Die van Van Andel kwamen vaak uit de Limburgse kolenmijnen. De kolen droegen de naam van de mijn zoals Laura of Julia. Wagonladingen vol arriveerden per spoor bij het station aan de Weeskinderendijk in Dordrecht.

De tekst gaat onder de foto verder.

Boris van Andel heeft nog tot op hoge leeftijd voor zijn plezier het bedrijf kleinschalig voortgezet in het pand op de Spuiweg waar hij als zesjarig jongetje de eerste steen heeft gelegd.

De tekst gaat onder de foto verder.

De Spuiweg in 1951. @ Caty Groen

En dan nu de 'Blijf Maar!' podcast

Luister het hele verhaal over kolenhandel Van Andel. Druk op het oranje driehoekje in de witte balk helemaal onderaan dit artikel.

Klik hier voor de vorige aflevering van Blijf Maar.