16-04-2021
'Blijf Maar!' de podcast: Twee winkels, één familie

In 2012 verscheen 'Blijf Maar!', winkels in Dordrecht, de jaren 50 en 60. Het boek werd een bestseller, maar is nu uitverkocht en niet meer leverbaar. Hallo Dordrecht houdt het echter levend en wel via de podcast 'Blijf Maar!'

Twee winkels, één familie

Op deze website komt er iedere keer een nieuw verhaal bij over een verdwenen winkel in Dordrecht en hieronder staan de foto's die bij het verhaal horen over de winkel Versteeg in de Vleeshouwersstraat en later in de Hofstraat. Helemaal onderaan deze pagina staat de podcast klaar om te beluisteren.

De tekst gaat onder de foto verder.

Otto Dicke tekende het interieur van de winkel van Versteeg en (r) Koos Versteeg in zijn winkel in de Vleeshouwersstraat in 1956. @ Caty Groen

 In de Vleeshouwersstraat

Tot 1956 hadden twee winkels van één familie een prominente plaats in de Dordtse Vleeshouwersstraat. In het ene pand was A.G. Versteeg gevestigd met zijn winkel in tweedehands boeken, kantoorartikelen en kinderboeken. In het andere pand had zijn zoon een winkel in nieuwe boeken.

De tekst gaat onder de foto verder.

Een foto uit 1956 gemaakt vanuit de winkel in de Vleeshouwersstraat waar loopjongen Chris in de etalage kijkt. @ Caty Groen

Geen allemansvriend

Ineke Brouwers-Dekker vertelt in het boek 'Blijf Maar!' dat haar opa A.G. Versteeg niet bij iedereen te boek stond als een innemende man. Later begreep ze dat zijn houding wellicht ook te maken had met het feit dat hij geen makkelijk leven heeft gehad.

Koos Versteeg wordt in 1904 geboren en is het derde kind in een gezin van zes dochters en drie zoons. Versteeg zou het meeste bekend worden als de uitgever van zo'n duizend stadsgezichten die veelal werden gefotografeerd door Joost van de Weg.

De tekst gaat onder de foto verder.

Koos Versteeg in zijn antiquariaat in de Hofstraat rond 1968. @ Caty Groen

Koos Versteeg moet verhuizen

Grootvader Versteeg had bepaald dat na zijn overlijden de winkels in de Vleeshouwesstraat moeten verdwijnen en zo kwam het dat Koos met zijn winkel naar de Hofstraat verhuisde waar hij in korte tijd ook daar een begrip werd voor cultuurliefhebbers.

En dan nu de 'Blijf Maar!' podcast

Luister het hele verhaal over de winkel van Koos Versteeg. Druk op het oranje driehoekje in de witte balk hieronder.

Klik hier voor de vorige aflevering van Blijf Maar.

 

 


Realisatie Acadia | Design Twin Creations