10-07-2019
De tweede klas met 'schat' juffrouw Kieboom

Voor onze rubriek Groepie van de Week ontvingen we van Will Bakker deze klassenfoto. Ga even mee terug naar het Dordrecht van 1952.

De tweede klas van de Statenschool

Will Bakker stuurde ons een foto van zijn klas van toen en dat is de tweede klas van de Statenschool uit 1952. 'Het was een klas met twee tweelingen,' herinnert Will Bakker zich. 'Voor de klas stond juffrouw Kieboom, een schat! De kinderen van toen zouden nu zo rond de 75 jaar zijn.'

Met juffrouw Kieboom

We doken nog even in de archieven voor juffrouw Kieboom en vonden een oude docentenfoto van de Statenschool met zittend rechts op de foto, mevrouw E. Kieboom. Grote kans dat zij de 'schat van een juffrouw' is die Will bedoelt.

Zittend vlnr mevr. M. v.d. Broek, dhr. W. Bellaart en mevr. E. Kieboom. Staand vlnr dhr. L. Visser, hoofd van de school dhr. Van Mourik(?) en dhr. D. de Jong. @ Regionaal Archief Dordrecht

Over de Statenschool

Ook doken we nog even in de archieven voor meer informatie over de Statenschool zelf. De Dienst Gemeentewerken ontwierp de Statenschool, die gebouwd is in 1913. De voorgevel van de school is uitgevoerd in Hollandse neorenaissancestijl, met verwijzing naar de zeventiende-eeuwse Dordtse gevels. In 2011 werd het gebouw weer in de oorspronkelijke kleuren geschilderd. Zowel de school als de Hofstraat zelf dienen soms als decor van een speelfilm.

De Statenschool in de Hofstraat. @ Regionaal Archief Dordrecht

Heb je ook nog een groepie in je foto-album? Stuur hem in en vertel er in het kort iets over en dan is jouw foto het volgende Groepie van de Week op Hallo Dordrecht.


Naar de shop
De leukste dingen uit Dordrecht koop je hier
Realisatie Acadia | Design Twin Creations