De mensen van het Dordtsch Dagblad zijn Groepie van de Week

Anderen vertellen over wat er in je omgeving gebeurt, we doen het al sinds mensenheugenis. Dit Groepie van de Week deed dat in Dordrecht.

Dordtsch Dagblad zelf op de foto

Het clubje vrolijke mensen dat je op de foto ziet zijn collega's van elkaar. Het zijn fotografen en verslaggevers van het Dordtsch Dagblad en ze zijn deze week bij Hallo Dordrecht het Groepie van de Week. Voor zover bekend staan op deze foto onder anderen de heer Hemelaar, Ton Marseille, Barend Mensen en de dames vooraan Rie Schaap en Nel van den Berg.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Het kantoor van het Dordts Dagblad in de jaren 1960. @ Regionaal Archief Dordrecht

Nu Stripwinkel Sjors

De medewerkers poseren voor het pand van waaruit zij werkten en dat is het kantoor van het Dordtsch Dagblad op de hoek van de Groenmarkt en het Scheffersplein, waar nu stripwinkel Sjors is gevestigd. Op de achtergrond zie je een affiche van een aankondiging van een veteranen voetbalwedstrijd op het terrein van DFC en ook eentje van Feike Asma, de wereldberoemde organist die een concert gaat geven in de Grote Kerk.

De tekst gaat onder de foto verder.

Einde aan christelijk dagblad in Dordt

Het Christelijk dagblad voor Dordrecht en omgeving werd in 1924 opgericht en hoorde aanvankelijk bij het Rotterdamsch Nieuwsblad. De krant ging vanaf 1962 verder onder de naam Dordtsch Dagblad en de 'ch' in de naam achter Dordtsch verdween. Het Dordts Dagblad heeft tot 1975 bestaan.