Lenie bezorgt letterlijk leesplezier

Door de coronamaatregelen zijn ook de bibliotheken gesloten. Toch kun je nog boeken lenen en ze kunnen zelfs thuisbezorgd worden.

De unieke bezorgservice

Leden van Bibliotheek AanZet in Dordrecht kunnen online boeken reserveren en die afhalen in de bibliotheek. Het is voor bepaalde leden zelfs mogelijk boeken thuis te laten bezorgen. De Dordtse bieb heeft namelijk een unieke bezorgservice. Die thuisbezorgservice is bedoeld voor leden die vallen onder kwetsbare doelgroepen, leden die ouder zijn dan 70 jaar en leden die zorgprofessional zijn.

De tekst gaat onder de foto verder.

@ stock

Zo werkt het

Kies maximaal vier items per adres, je kunt alleen materialen kiezen uit de collectie die op dit moment in jouw vestiging aanwezig is. Bel daarna met de klantenservice: 078-6205500 en zij verbinden je door met een medewerker die het bezorgen verder regelt. Bellen kan alleen 's middags tussen 13.00 en 16.00 uur en je hoort direct wanneer de medewerker bij je aanbelt met je bestelling.
Het bezorgen gebeurt contactloos; de medewerker belt aan en wacht op afstand tot de bestelling in ontvangst is genomen. Er wordt meteen afgesproken wanneer de boeken worden ingeleverd of weer opgehaald. Materialen kun je standaard vier weken houden.

De tekst gaat onder de foto verder.

@ stock

Daar belt Lenie aan

Het kan dan zomaar zijn dat vrijwilliger Lenie bij je aanbelt met de boeken die je graag wilt lezen. Bibliotheek AanZet plaatste vorige week een tweet toen Lenie weer op pad was geweest om lezers blij te maken. Ze vertelde dat een dankbaar bibliotheeklid tegen haar zei: 'Ik ben echt gered door deze bieb, ik kom bijna niet buiten en dit helpt me deze tijd echt door. Ik vind het zo geweldig dat jullie dit doen en jullie zijn altijd zo attent, fantastisch!'
Applaus voor Lenie en al die andere vrijwilligers die veel mensen in deze tijd letterlijk leesplezier bezorgen!