Een #dordtshekkie om naar uit te kijken

Wie is niet opgegroeid met de Bosatlas? We vonden deze foto op Instagram en meteen ging het luikje van herinneringen open.

Op een presenteerblaadje

Je kunt natuurlijk een dagje naar Groningen gaan om de tentoonstelling over de Bosatlas te bekijken, maar Dordtenaren krijgen het vanaf 16 november op een presenteerblaadje, want dan hebben we in het Nationaal Onderwijsmuseum onze eigen tentoonstelling.

Wie Pieter Roelf Bos was

Tijdens de tentoonstelling maak je kennis met Pieter Roelf Bos (want de atlas is dus vernoemd naar de maker) en ontdek je waarom de Bosatlas zich al 150 jaar kan handhaven in het onderwijs.

Wijs maar aan

Wij van Hallo Dordrecht zijn benieuwd of er ook een blinde kaart is waar we Leeuwarden of Arnhem op weten terug te vinden, want in deze tijd van gps is het benoemen van die aardrijkskundige stippen een hele uitdaging geworden.

Lees hier meer over de komende tentoonstelling.

Bovenste foto @ insta Nationaal Onderwijsmuseum. Foto Pieter Roelf Bos @ WikiCommons

Er komt heel wat tevoorschijn over Dordrecht als je door social media scrolt. We laten de leukste berichten zien. En wie iets interessants over Dordrecht op Twitter, Facebook of Instagram plaatst met #dordtshekkie ziet zijn berichtje misschien wel terug bij Hallo Dordrecht.