Een #dordtshekkie voor Simone van der Klooster over de markt

Trouwe lezers van #dordtshekkie weten dat we het in deze rubriek hebben over iets dat ons opvalt in de sociale media. Vandaag plaatsen we een tweet van Simone van der Klooster.

Dit zijn de regels

Vandaag fotografeerde Simone van der Klooster het bord dat de gemeente plaatste met de regels van de weekmarkt. Morgen, vrijdag 1 mei, gaat die weer van start op het Statenplein en in de Sarisgang.

De regels op het bord laten geen twijfel en komen eigenlijk neer op: doe je boodschappen en ga weer weg. Op het gele bord is het samengevat in deze vier regels: Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Blijf niet langer dan nodig. Nuttigen van voedsel op de markt is niet toegestaan. Betaal zoveel mogelijk contactloos. En eronder de geruststellende woorden: Samen houden we de markt OPEN!

Geen potje van maken

Burgemeester Wouter Kolff heeft aangekondigd dat er extra controle komt op de naleving van de regels en als we er met z'n allen een potje van maken, dan is het direct einde oefening met de markt. De weekmarkt is zeven weken weggeweest en voorlopig kun je op de 'markt-coronastijl' alleen voedsel kopen.

Er komt heel wat tevoorschijn over Dordrecht als je door social media scrolt. We laten de leukste fotoberichten zien. En wie iets interessants over Dordrecht op Twitter, Facebook of Instagram plaatst met de hashtag #dordtshekkie (of een mention aan ons) ziet zijn berichtje misschien wel terug bij Hallo Dordrecht.