Mok ôk: wijn van Dordtse bodem

Hallo Dordrecht heeft de leukste cadeaus, hebbedingen, snoeperijen, bier en wijn van Dordtse bodem. En over die laatste willen we het eens even hebben.

Op het eiland van Dordrecht

Op het eiland van Dordrecht is een serieus grote wijngaard te vinden die serieus lekkere wijnen voortbrengt. Wijngoed Bilderhof is gelegen aan de Zuidendijk. En omdat de naam Zuidendijk het al verklapt, is de wijngaard op het zuiden gericht en dat is gunstig.

De tekst gaat onder de foto verder.

De naam Bilderhof

De naam Bilderhof komt van de naastgelegen bilder, een van oudsher afwateringssloot om de oude polders droog te houden. De bilder watert af in het Wantij, daarnaast is de Bildersteeg.
Het huis bij de wijnaard dateert uit de 19e eeuw en was een pachtershuis voor werklieden op de omliggende boederijen. Alles was eigendom van barones Van Boetzelaer van Dubbeldam. De rivieren Nieuwe Merwede, Boven Merwede, Wantij en Hollands Diep zorgen voor een gematigde temperatuur wat ook weer gunstig is voor de wijn.

Duizenden druivenstokken

De eerste aanplant van wijnranken was in 2002. Inmiddels heeft de wijngaard verschillende druivenrassen en telt het 4.300 druivenstokken op 13.400 vierkante meter grond. De voornaamste druivenrassen zijn Rondo, Cabernet Cortis, Regent, Johanniter, Souvignier Gris en Bolero.

Kies maar uit

Bekijk de wijnen in onze webshop en lees de smaakbeschrijvingen zodat je de wijn kunt kiezen die je lekker vindt. Of eentje om cadeau te doen, natuurlijk.

Vanwege de coronacrisis komen we klanten in de Drechtsteden tegemoet. Bestellingen vanaf 10 euro bezorgen we gratis thuis of op een ander afleveradres. Onder de Drechtsteden vallen de volgende woonplaatsen: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.
Zodra je je bestelling hebt geplaatst, storten wij de bezorgkosten onmiddellijk terug en brengen we je pakje direct naar het opgegeven adres.


Wijnen

Geniet van deze wijnen die allemaal van Dordtse bodem komen.

€ 10,00