Plattegronden van Dordrecht: even op mijn kussen kijken

Als oudste stad van Holland zal het je niet verbazen dat er heel oude plattegronden, tekeningen en foto's zijn van Dordrecht. Arno de Grauw verzamelt ze en bij Hallo Dordrecht kun je ze op leuke artikelen laten zetten.

Hoe zit het in elkaar

Dordtenaar Arno de Grauw is dol op historische plattegronden van Dordrecht. Hij heeft er honderden verzameld. De stadgenoot houdt zijn hobby niet voor zichzelf, maar deelt ze met iedereen die daar ook interesse in heeft. Hij startte de website dordrechtplattegronden.nl en digitaliseerde alle pronkstukken.
Op sommige van de bijna 400 plattegronden kun je zien hoe Dordrecht er bijna duizend jaar geleden uitzag, maar er zijn ook hele nieuwe bij.

De tekst gaat onder de foto verder.

En gratis te downloaden

Je kunt de plattegronden gratis downloaden. En als je nu een mooie afbeelding hebt gezien, dan kun je die naar Hallo Dordrecht mailen en zetten wij hem voor je op een product. We kunnen er een mooie poster van afdrukken en die desgewenst voor je inlijsten of er een ander origineel cadeau van maken zoals een afdruk op canvas, waardoor de plattegrond net een schilderij lijkt. En wat te denken van een historische plattegrond op een Dordrecht-mok, T-shirt of kussen? Mogelijkheden te over en allemaal even leuk.

Klik hier om de collectie plattegronden te bekijken.

Klik op de foto hieronder om wat verschillende artikelen te bekijken.