Prakkie: Vissticks met twee kleuren sauzen

We eten vandaag vissticks. Nou zijn die op zichzelf een beetje 'mwah' van smaak, maar je kunt ze heel lekker maken met deze twee gevulde sausjes. En zoals je in de rubriek Prakkie gewend bent: heel makkelijk te maken.

Bijna kant-en-klaar

Beide sauzen zijn warme sauzen en gemaakt met 1 pakje vetarme roomsaus van Maggi. De witgekleurde heeft een vulling van remouladesaus en augurk en de rode van ketchup, tomaat en sjalot.

Dit heb je nodig

1 pakje vetarm roomsaus van Maggi
3 volle eetlepels remouladesaus
3 zoetzure augurken
1 sjalotje
1 grote stevige (tros)tomaat
3 volle eetlepels tomatenketchup
2 theelepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
zwarte peper en zout uit de molen

De tekst gaat onder de foto verder.

Dit heb je onder meer nodig voor je twee sauzen.

Zo maak je het

* Pak twee kleine pannetjes en een koekenpan
* Snipper het sjalotje, snij de augurken in kleine blokjes en snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes.
* Doe 250 ml koud water in één van de pannetjes en doe het sauspoeder erbij. Verwarm de saus al roerend met een garde. Als de saus warm is en gebonden, giet je de helft over in je andere pannetje.
* Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit het sjalotje. Voeg de tomatenblokjes erbij en laat zachtjes mee bakken.
* Doe in het ene pannetje 3 volle eetlepels remouladesaus, de augurkenblokjes, een theelepel citroensap en verwarm langzaam roerend met een pollepel.
* Doe in het andere pannetje 3 volle eetlepels tomatenketchup, het ui-tomaatmengsel, een theelepel citroensap en verwarm ook langzaam met een andere pollepel.
* Breng beide sauzen op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.

Lekker bij vissticks, verse wortelen en doperwten en gekookte of gebakken aardappels.