Ga kijken: lichtspel op toneeltoren Schouwburg Kunstmin

Ook al zijn voorstellingen momenteel onmogelijk, toch is er de komende weken reden genoeg om even naar Schouwburg Kunstmin te gaan. ’s Avonds valt op de toneeltoren namelijk de indrukwekkende videoprojectie D-Light van Arno Coenen te zien.

Visueel spektakel van Arno Coenen

De Dordtse mediakunstenaar Arno Coenen heeft met D-Light een videoprojectie met animaties en fotografie gemaakt, die momenteel te zien is in de toneeltoren van Schouwburg Kunstmin. Toch een beetje theater dus, ook al komen er in deze voorstelling geen acteurs of muzikanten live op een podium aan te pas. Dat neemt niet weg dat er genoeg te genieten valt.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

D-Light van kunstenaar Arno Coenen. @ Schouwburg Kunstmin

Doorlopende voorstelling buiten Kunstmin

De videoprojectie duurt ongeveer 25 minuten en speelt continu door vanaf het moment dat het donker is en het eindigt rond 20.00 uur. Belangstellenden kunnen elk moment instappen. Bij de videoprojectie hoort een audiotour die gemaakt is door Arno Coenen en acteur Matthias Quadekker.
Schouwburg Kunstmin wil graag de energie die normaal gesproken binnen het theater voelbaar is, aan de buitenkant voor het publiek zichtbaar laten zijn. Het wil altijd en juist in deze tijd van sluiting kunst een podium bieden. Arno Coenen heeft een reputatie opgebouwd met monumentale kunstwerken in de openbare ruimte. Grote waardering krijgt hij mede doordat zijn kunstwerken vaak tot stand komen met behulp van wijkbewoners en ander direct betrokkenen. Coenen, die regelmatig een ‘volkskunstenaar' wordt genoemd, werd internationaal bekend met zijn werk voor de Markthal in Rotterdam.

D-Light is tot 28 maart elke avond te zien vanaf het moment dat het donker wordt tot 20.00 uur.

Klik hier voor meer informatie en de audiotour.