Eindelijk kun je naar de film Dordrecht Door de Jaren Heen [+ trailer]

Veel mensen keken er reikhalzend uit naar die heuse bioscoopfilm over de stad Dordrecht. Door corona werd het uitgesteld, maar nu is dan eindelijk de première!

Bioscoopfilm Dordrecht door de jaren heen

Dordrecht door de jaren heen is een film over Dordrecht en haar geschiedenis. Met een focus op wat de stad nu zo bijzonder maakt. De film bestaat uit een mengeling van vertelling met interviews, gemaakt door de neven Bas Kakes en Coen Koopmans. Inspiratiebron was het enthousiaste vertellen van hun beider opa Arend van der Perk (1933-2020)

De tekst gaat onder de affiche verder.

Ga mee op reis door Dordrecht

De film is onderverdeeld in drie aktes, die opeenvolgend gaan over wat Dordrecht zo bijzonder maakt, de vroege geschiedenis (tot 1900) en de recentere geschiedenis. Op een luchtige maar inhoudelijke wijze wordt de kijker zo meegenomen op reis door “Dordrecht door de jaren heen”. Er hebben verschillende Dordtenaren meegewerkt aan deze film. Zo kijkt Jaap Bouman terug op de volledige geschiedenis van de stad, is er een tocht door de Biesbosch gemaakt met boswachter Jacques van der Neut en vertellen Dordtenaren van verschillende leeftijden waarom de stad zo in hun hart zit. De film is onderdeel van het programma 800 Jaar Stad en wordt vertoond in Cinema The Movies in de Nieuwstraat in Dordrecht.

Klik hier om kaartjes te bestellen.