Zaterdag klinken verzoeknummers uit de toren van de Grote Kerk (doe er ook eentje!)

Nou moe, is dat leuk of is dat leuk! De stadsbeiaardier van Dordrecht, Boudewijn Zwart, speelt zaterdag liedjes op het carillon van de Grote Kerk. En je kunt een verzoeknummer indienen!

Net een jukebox

Komende zaterdag, 28 maart, neemt Boudewijn Zwart plaats achter de beiaardtafel in de toren van de Grote Kerk. De toren wordt dan van 14.30 tot 15.30 uur omgetoverd tot een heuse jukebox. Het zou ook nog kunnen dat het iets uitloopt, als er veel verzoekjes zijn.

Hoog in de toren

De muziek op de klokken zal klinken over de stad en daarmee wil Boudewijn de mensen troost en bemoediging geven in de zware coronatijd, meldt hij in AD De Dordtenaar.
Het is niet zo dat het vak van beiaardier tot de risicovolle beroepen hoort, Boudewijn zit immers hoog in de toren ver van de luisteraars af. Die moeten op hun beurt onderling natuurlijk wel de minimale anderhalve meter afstand houden.

Echt alle genres

De beiaard telt 67 klokken. Nu denk je misschien dat Boudewijn alleen maar geestelijke muziek speelt, maar je kunt allerlei verzoeknummers indienen. Van You'll Never Walk Alone tot een nummer van de Beatles of iets anders. Het zal praktisch gezien niet altijd mogelijk zijn om ieder verzoek in te willigen. Iets van AC/DC zal misschien wat lastiger zijn dan André Hazes. En ook zal niet in alle gevallen de bladmuziek direct voorhanden zijn om het verzoeknummer te spelen, maar dat ziet Boudewijn niet zo somber in. Tijdens het interview dat Niels Dekker van AD De Dordtenaar met de beiaardier had, meldde Boudewijn dat hij op het gehoor ook vrij goed kan spelen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Je kunt eventueel ook iets aanvragen van de Beatles of zo. @ stock

Stuur een mailtje

Heb je nou een verzoeknummer dat je door de beiaard over de stad wil laten klinken, dan kun je hem een e-mail sturen. Dordtenaren kunnen tot en met vrijdagavond 18.00 uur een verzoek doen. Zijn er heel veel verzoeken en heb je het jouwe niet gehoord aanstaande zaterdag? Geen nood, de komende zaterdagen speelt Boudewijn Zwart ook nog.
Hier kun je je verzoeknummer aanvragen.