Snak niet langer: het museum gaat weer open

Nog een paar dagen wachten en dan is het eindelijk zover: het Dordrechts Museum gaat weer open. Huis van Gijn, Hof van Nederland en het Regionaal Archief Dordrecht trouwens ook.

Pak de draad weer op

Direct na Pinksteren gaan de grootste musea van onze stad weer open voor publiek. Dat betekent dat je de draad weer kunt oppakken om de vaste collecties te bewonderen en de tentoonstellingen te bezoeken. Door het coronavirus gaat zo'n bezoek er wel anders dan anders aan toe.

De tekst gaat onder de foto verder.

Dit vragen de musea tijdens je bezoek

* Om minimaal 1,5 meter afstand te houden van bezoekers en van personeel.
* Zoveel mogelijk je anden te wassen en gebruik te maken van de beschikbare desinfectiemiddelen.
* De aanwijzingen van het personeel op te volgen.
* Bij ziekteverschijnselen je bezoek uit te stellen. Het gaat hier om: verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden C. en/of benauwdheid.

Is het allemaal oké met bovenstaand lijstje dan zijn er nog een paar dingen te melden over de toegangsticket, want we kunnen natuurlijk niet met z'n honderden door al die zalen gaan dwalen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Huis van Gijn aan de Nieuwe Haven. @ WikiCommons

En dan ook nog even dit

* Toegangstickets kun je alleen online reserveren, voordat je het museum bezoekt.
* Je kiest een dag en een tijdsslot, want per dag en per tijd is een beperkt aantal tickets beschikbaar zodat wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in het museum zijn en dat er een lange wachtrij ontstaat bij de ingang. Dit geldt voor alle bezoekers. Ook als je gratis toegang hebt, bijvoorbeeld met de Museumkaart of voor kinderen tot en met 18 jaar. Dit geldt ook voor andere passen die gratis toegang of korting geven zoals CJP, collegekaart (studenten), BDM jaarkaart, VDM jaarkaart, Rembrandtkaart, ICOM, Rotterdampas, of Dordtpas.
* Neem de ticket(s) geprint of op je smartphone mee naar het museum. Ook uw Museumkaart (of andere kortingskaarten en –passen) moet gecontroleerd worden, dus neem ook die vooral mee.

De tekst gaat onder de foto verder.

Het Hof. @ Het Hof van Nederland

En ten slotte nog dit

* Kom op tijd, maar ook niet te vroeg (niet eerder dan een kwartier voor je starttijd). Er geldt geen eindtijd. Zo kun je op je gemak genieten van de kunst in het museum en zorg je er samen voor dat er voldoende doorstroming en ruimte in de museumzalen is.
* Dankzij het ticketsysteem kun je veilig en snel langs de kassa.
* Om drukte bij de garderobe te vermijden, adviseren de musea om zo min mogelijk jassen en tassen mee te nemen (geen rugzakken) die opgehangen en opgeborgen moeten worden. Tassen kleiner dan A4-formaat kun je meenemen in het museum. Bij droog weer kun je er ook voor kiezen om je jas aan te houden.
* Voor sommige ruimtes geldt een maximum aantal personen. Het toegestane maximum staat bij de ingang van de ruimte aangegeven. Wacht zo nodig tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten.
* Er vinden geen rondleidingen of andere activiteiten plaats.

De tekst gaat onder de foto verder.

Uit de tentoonstelling In het licht van Cuyp het schilderij Aelbert Cuyp The Maas at Dordrecht, ca. 1650. @ Dordrechts Museum

In het museumrestaurant

Wilt je gebruik maken van de horecafaciliteiten den dan hieraan:
* Voor een tafel binnen in het restaurant moet je reserveren. Ook alleen voor koffie! Dit kan telefonisch bij Art & Dining 078-6329100.
* Voor het terras buiten hoef je niet te reserveren. Wel eerst aanmelden bij het horecapersoneel. Zij brengen je dan naar een beschikbaar tafeltje.

Klik hier voor het reserveren van een ticket met een tijdslot.