Film en wijnproeverij met Dordtse Wijnhuis 167 in The Movies

Wegens succes geprolongeerd: er komt weer een nieuwe film- en wijnavond bij The Movies in de Nieuwstraat in Dordrecht.

Vanwege de Beaujolais Nouveau

De vorige film- en wijnavond was in een oogwenk uitverkocht en daarom komt er volgende maand weer zo'n avond. Vrijdag 20 november is namelijk de eerste dag dat de Beaujolais Nouveau van dit jaar verkocht mag worden en dat is dus alle reden voor een fijne avond uit.

De tekst gaat onder het affiche verder.

Retour en Bourgonje

Retour en Bourgogne (2017) is een liefdevol Frans drama over Jean, Juliette en Jéremie die voor de vraag staan of ze de wijnboerderij van hun vader gaan overnemen. Omdat hun vader op sterven ligt, keert Jean na tien jaar de wereld te hebben doorkruist, terug naar huis. Zijn zus Juliette is inmiddels uitgegroeid tot wijnboerin en de jongste Jéremie weet nog niet wat hij wil en worstelt met de druk van zijn schoonfamilie. Dus staan ze heel verschillend in het denken over hun eigen toekomst en die van de wijnboerderij. Terwijl ze samen de volgende oogst verwerken ontvouwt zich een familierelaas.
Regisseur Cédric Klapisch mengt dit familieverhaal met een ode aan het ambacht en de tradities van wijn maken in Frankrijks meest fameuze wijnstreek. Gedurende vier seizoenen filmde hij de natuur en de arbeid die de wijn voortbrengen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Wijnhuis 167 met Beaujolais en Bourgogne

Na de film presenteert Frank Kila van Wijnhuis 167 (Groenmarkt, Dordrecht) een selectie van Beaujolais en andere klassieke Bourgogne wijnen in een proeverij. Voorzien van toelichtende informatie en leuke anekdotes. Er is brood met kazen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Wacht niet te lang

De film begint om 19.00 uur en de proeverij is om 21.15 uur. Kaarten kosten 25 euro, inclusief de proeverij. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met bijbetaling van 15 euro.
In verband met de 1,5 meter maatregel is er plaats voor maximaal veertig bezoekers. Wacht dus niet te lang met boeken.
Kaarten bestellen kan hier.