Snickers-koek is lekker in de overtreffende trap

Als je de show wilt stelen met wat lekkers bij de koffie of de thee, dan is het volgende recept het antwoord. De koek is snel gemaakt en smaakt gruwelijk lekker. Wij van Hallo Dordrecht vinden het wel zo'n beetje het antwoord op alles wat een mens gelukkig kan maken.

Deze Snickers-koek houdt een beetje het midden tussen een koek, een cake en een brownie. Maar omdat hij tamelijk plat blijft, hebben we hem toch maar een koek genoemd. De koek heeft een intense chocoladesmaak. Eigenlijk is hij de andere dag op zijn lekkerst, maar ja, wie kan er nou zo lang wachten?

Dit heb je nodig:

6 grote Snickers
230 gram ongezouten roomboter
2 eieren plus 1 eidooier
130 gram witte bloem
330 gram suiker
120 gram extra pure chocolade met een hoog cacaopercentage, het liefste 78%
2 theelepels vanille-extract
¼ theelepel zout
25 gram cacaopoeder

spuitbus bakblikinvetter
bakpapier
een vierkante bakvorm van 20 centimeter

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Snij elke Snickers-reep in 6 stukken. Niet stiekem van eten! Vet je bakvorm in met de spuitbus bakblikinvetter. Bekleed de bodem en twee zijkanten met een stuk bakpapier dat je op maat hebt geknipt. Spuit nogmaals over het papier en de twee 'blote' kanten van de vorm.

Doe de boter en de chocolade in een hittebestendige kom en laat het au bain-marie smelten. Haal de kom van het hete water af en zet even apart.

Klop intussen in een andere kom de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en het vanille-extract ongeveer 5 minuten tot het heel licht van kleur is en als een lint van je garde loopt.

Spatel rustig de vloeibare chocoladeboter bij de luchtige eieren. Blijf rustig en voorzichtig spatelen (niet wild roeren!) tot het gemengd is. Doe er nu de bloem en het cacaopoeder bij en spatel weer heel rustig tot alles gemengd is. Niet langer spatelen dan nodig is.

 

Verdeel de helft van het beslag in de vorm. Leg de stukken Snickers naast elkaar op het beslag en dek af met de andere helft van het beslag. Bak de koek 40 minuten in de oven.

Laat het in de vorm afkoelen tot lauw. Til de koek aan het papier uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen voordat je het in stukken snijdt. De koek is lekker bij de koffie en een kopje thee, maar is met een bolletje vanilleijs ook nog eens superlekker dessert.