Géén grap: 1 april gaat de Beeldenroute in Park Merwestein open

Wethouder en kinderburgemeester openen Beeldenroute

Wethouder Piet Sleeking en kinderburgemeester Lucas van Dijk openen morgen, donderdag 1 april de Beeldenroute Stad in Beeld - Beeld in Park in Park Merwestein. En dat is geen grap! Vanwege de coronamaatregelen vindt deze opening online plaats.

Iets leuks in het park

Omdat Dordrecht dit jaar 800 jaar stadsrechten viert en Park Merwestein dit jaar 136 jaar bestaat, meenden omwonenden van het park dat er voldoende aanleiding is om iets leuks in het park te organiseren. De verjaardagen van de stad en het park worden gevierd met oude bomen en paden, met kleurige struiken en bloemen, met bankjes en schommels en … met beelden.

Fotowedstrijd voor jong en oud

In het park staan beelden van elf gerenommeerde kunstenaars die een band met Dordrecht hebben. Wandelen in het park wordt zo nog meer een beleving. De initiatiefnemers hopen regelmatig jonge en oude Dordtenaren met hun camera te zien die kunstwerken en bomen vastleggen. Er komt namelijk vanaf half juli een fotowedstrijd.

Er staan tot eind september nog veel meer activiteiten op stapel. Zo komen er verschillende organisaties met hun leden kijken, een rondleiding volgen of maken ze eigen foto's. Leerlingen van de omliggende basisscholen zullen komend voorjaar het park bezoeken in het kader van de buitenlesdagen. En in Kunstmin komt een bijeenkomst over het belang van parken, bomen en kunst in de openbare ruimte zodra de coronamaatregelen dit toelaten.

Klik hier voor meer informatie.

De Beeldenroute is te zien tot eind september, dagelijks vanaf 07.00 uur tot zonsondergang. De toegang is gratis. Park Merwestein is aan de Groenedijk 76-82 in Dordrecht.

Foto's @ Park Merwestein