Is het echt waar? De Dordtse Feesten komen eraan!

Dordtse Feesten met volop evenementen voor iedereen

Er gloort licht aan het einde van de tunnel! Als de besmettingscijfers blijven dalen en het vaccineren goed op stoom blijft, valt er komende zomer met Dordtse Feeste volop te genieten. Dordtse Feesten is een gevarieerd programma met evenementen voor op de Energiekade en in het Wantijpark. De twee locaties bieden voor elk wat wils: muziek, dans, film, urban art en meer. De Dordtse Feesten richten zich op evenementen voor jong en oud, van ranjafeesten tot Goud van Oud.

De tekst gaat onder de foto verder.

Archieffoto Friends on Friday. @ gemeente Dordrecht

Programma Energiekade

Voor de Energiekade op het Wantij komt een zogeheten watertheater. Op het schip Het Zwarte Zwaantje wordt een podium geplaatst met een doorzichtige kap. Vanaf de zitplaatsen op de trappen of tribunes kan het publiek genieten van optredende artiesten en óók nog een glimp opvangen van het fraaie uitzicht op de rivier en de Stadswerven.

Op 16, 17 en 18 juli geven onder meer DeWolff, Typhoon, Go Dutch en Eefje de Visser onder het motto ‘Back to the Rivers’ acte de presence. 20 en 21 juli is het Energy Festival ToBe. 22 juli wordt de stedenband Dordrecht-Bamenda gevierd. Vanaf 23 juli verzorgt Bibelot een programma, dat onder meer een kinderconcert van Monique Smit en Juf Roos en een optreden van Maan omvat. Het Feest van Hoop is 1 augustus de afsluiting van het programma op de Energiekade.

De tekst gaat onder de foto verder.

Archieffoto Flashmob Bamenda. @ Gemeente Dordrecht

Programma Wantijpark

Van 18 augustus tot en met 12 september is het feest in het Wantijpark. Hier wordt met een terras een intieme concertopstelling gebouwd met plaats tot 750 bezoekers. De setting wordt vergelijkbaar met In de Museumtuin van 2020.

Het programma bestaat vooral uit muziek: onder meer Wantijpop (20 en 21 augustus), Muziektheater Hollands Diep (25 augustus), het Dordts Philharmonisch Orkest (5 september), concertband Willem van Oranje (6 september) en Ars Musica (7 september). 8 en 9 september zijn er twee filmavonden, verzorgd door The Movies Dordrecht. Dordrecht Pride en het SCHUIM Bierfestival vormen respectievelijk 11 en 12 september het slotakkoord van het programma van Dordtse Feesten in het Wantijpark.

De tekst gaat onder de foto verder.

Archieffoto Wantijpop. @ Philipp Schulze

Genieten van evenementen, genieten van Dordrecht!

Wethouder Maarten Burggraaf is trots dat de Dordtse evenementenorganisaties tot dit mooie programma zijn gekomen: “Met de Dordtse Feesten bieden we voor organisatoren en bezoekers de zekerheid dat er weer wat te beleven valt. Samen genieten van evenementen. Genieten van elkaar en de gezelligheid. Genieten van Dordrecht! Daar zijn we na afgelopen jaar echt weer aan toe.”

Deelnemers staan te trappelen

Ook alle deelnemende partijen staan te trappelen om na een jaar stilzitten aan de slag te gaan op één van de twee locaties. Zo maakt ook Ars Musica voor het eerst kennis met de Dordtse Feesten: “We hebben nog nooit op een buitenlocatie gestaan in Dordrecht en denken dat het spelen op een buitenlocatie in het mooie Wantijpark drempelverlagend is voor kennismaking met een nieuw publiek uit Dordrecht.”

Ook Dordrecht Pride is blij om onderdeel te zijn van de Dordtse Feesten: “Met het thema Pride binnen het programma van de Dordtse Feesten wordt een positief signaal afgegeven over de LHBTI-acceptatie in de stad.”

Hier vind je meer informatie