De lekkerste gemberkoekjes bak je zelf

Met liefde lukt alles, ook lekkere koekjes bakken

Koekjes bakken is niet zo moeilijk, maar lékkere koekjes bakken vergt aandacht en vooral liefde. Het gaat om de liefde van de beste ingrediënten waarbij de hoofdrol is weggelegd voor goede roomboter. En in dit geval ook gember. Kies bolletjes stemgember van goede kwaliteit want dat proef je er echt aan af.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Dit heb je nodig

150 gram koude ongezouten goede roomboter
200 gram tarwebloem
1 (groot) ei
100 gram kristalsuiker
6 gemberbolletjes plus 2 eetlepels gembernat
1 zakje vanillesuiker
snuf zout

en verder

plastic vershoudfolie
bakpapier
taartrooster

Daar gaan we

Snij de gemberbolletjes in hele kleine stukjes.
Doe de bloem, kristalsuiker, roomboter, vanillesuiker, het ei en zout in een kom. Snij met twee messen de boter in kleine stukjes. Doe de stukjes gember en het gembernat erbij en kneed met een koele hand alles tot een samenhangend deeg. (of meng het in de keukenmachine tot korrels en kneed daarna met koele hand tot samenhangend deeg)

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Het deeg plakt een beetje en strooi daarom wat bloem op het aanrecht. Vorm van het deeg een dikke rol, afhankelijk van hoe groot je je koek(je) wilt hebben. Verpak de deegrol in plastic vershoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Snij met een mes plakken (plm. 3-4 mm) van de deegrol en leg de koekjes op wat afstand van elkaar op de bakplaat. Heb je deeg over, leg het dan in plastic weer terug in de koelkast voor de volgende ronde. Bak de koekjes 10 minuten in het midden van de oven. Open de ovendeur en draai de bakplaat zodat de achterkant de voorkant wordt en bak ze nog eens ongeveer 5 minuten tot ze er mooi goudgeel uitzien en de randen ietsje donkerder zijn.
Haal ze van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster. Heb je deeg over, herhaal dan het bakproces tot alle koekjes gebakken zijn.