Eerst slopen en dan opbouwen voor winkelcentrum Sterrenburg [+ filmpje]

De sloop voor de aanpassing van winkelcentrum Sterrenburg is begonnen om ruimte te maken voor grote vernieuwingen.

Winkelcentrum Sterrenburg straks als nieuw

Wereldhave, supermarkt Jumbo en de gemeente Dordrecht hebben met een symbolische druk op de knop het startsein gegeven voor de aanpassing van winkelcentrum Sterrenburg. De eerste stukken beton sneuvelden daarna meteen. De plannen kenden vertraging op vertraging, maar nu de slopershamer eenmaal is gevallen gaan alle partijen moedig voorwaarts. Partner Wereldhave is investeerder in vastgoed. Het beursgenoteerde bedrijf is opgericht in 1930 en belegt vooral in winkelcentra.

De tekst gaat onder de foto verder.

Impressie van de nieuwe entree. @ Vastgoedontwikkeling NEOO

De Jumbo gaat los

Er gaat veel veranderen in het winkelcentrum en de meest in het oog springende is de metamorfose van de Jumbo. Die kan, nu Jumbo ook eigenaar is van HEMA en La Place van het voormalige V&D, enorm uitpakken. De Foodmarkt wordt 4.000 vierkante meter groot. Daarnaast komen er 200 extra parkeerplaatsen, deels op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en deels door boven de bestaande winkels een nieuw parkeerdek te maken.

Veel extra parkeerplaatsen

De hellingbaan naar het parkeerdek aan de Planetenlaan en de oude winkelruimte van het Kruidvat gaat weg. Daarover schreven we eerder. Op de vrijgekomen ruimte komt Jumbo Foodmarkt Dordrecht. Op het dak van het gebouw komen 200 extra parkeerplaatsen. Als de Foodmarkt klaar is, verhuist de Lidl in 2022 naar de plek waar nu de Jumbo zit en wordt dus veel groter.

De tekst gaat onder de foto verder.

Impressie vanuit de lucht met vooraan de nieuwe Jumbo onder het parkeerdak. @ Vastgoedontwikkeling NEOO

Een facelift voor de binnenzijde

De binnenzijde van het winkelcentrum krijgt een facelift met onder meer nieuwe plafonds, verlichting, vloeren en wanden. Ook de entrees worden nieuw en de expeditiestraat aan de achterzijde gaat eveneens op de schop waardoor het bevoorraden van de winkel een stuk gemakkelijker zal zijn. De verbouwing duurt naar verwachting tot medio 2022.
Het ontwerp van het vernieuwde winkelcentrum is van SUM architecten, de ontwikkeling wordt begeleid door ontwikkelaar NEOO.