In Dordrecht je logeerbed verhuren? Dan ga je vanaf april dit betalen

Overnachten mensen van buiten de stad bij je in Dordrecht en betalen ze daarvoor? Bijvoorbeeld in een hotel, pension of Bed & Breakfast? Dan ga je vanaf 1 april logiesheffing betalen.

Logiesheffing oftewel toeristenbelasting

De kosten van de logiesheffing bereken je door aan je klanten. Met de logiesheffing investeert de gemeente in voorzieningen in de stad. Die logiesheffing, ook wel toeristenbelasting genoemd, is een belasting voor mensen die niet in Dordrecht wonen en hier tegen een vergoeding overnachten (logies). Dat geldt dus ook als je zelf een ruimte verhuurt via bijvoorbeeld Airbnb. Of als je een kamer verhuurt aan mensen die niet in Dordrecht wonen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Wat kost dat dan?

Het belastingtarief is 2 euro per volwassene per nacht voor overnachting in een accommodatie. Voor een staan- of ligplaats is dat 0,75 euro per persoon per nacht. De aanbieder van de locatie betaalt de logiesheffing aan de gemeente Dordrecht.

De tekst gaat onder de foto verder.

Meld het even

Als je denkt dat de logiesheffing geldig is voor jezelf of je organisatie, dan kun je dat melden bij de gemeente. Eenmaal aangemeld doe je jaarlijks achteraf aangifte en draag je de logiesheffing af aan de gemeente.

De tekst gaat onder de foto verder.

Wat ze ermee doen

De gemeente geeft geld uit aan voorzieningen in Dordrecht, evenementen, de VVV en Citymarketing. Die voorzieningen zijn voor de inwoners en ondernemers, maar ook voor bezoekers van buiten de stad. Vandaar dat er een vergoeding wordt gevraagd van die bezoekers. Hier vind je meer informatie en het aanmeldformulier om een betaalde slaapplaats aan te melden.