DKIB maakt eerste Hallo Dordrecht Weetjeswandeling

Hallo Dordrecht heeft een serie themawandelingen samengesteld en de nieuwste daarvan is de Weetjeswandeling. Leden van de DKIB wandelden de gloednieuwe route met gidsen van Hallo Dordrecht.

Oud en nieuw

Zo'n 25 deelnemers van de Dordtse Kil in Business (DKIB) wandelden donderdagmorgen door de historische binnenstad van Dordrecht. In twee groepen maakten ze de Weetjeswandeling door Dordrecht, stad met historie en toekomst. De wandeling voerde niet alleen langs historische plekken in de stad, maar liet ook een deel van de plannen zien voor de toekomst.

De tekst gaat onder de foto verder.

Weetjeswandeling is gloednieuw

'De route van de Weetjeswandeling is gloednieuw,' vertelt Mervyn de Bruyn van Hallo Dordrecht. 'Deelnemers komen langs een aantal bekende historische plekken in de stad. Daar vertellen we iets over de geschiedenis. Uiteraard is die bij veel mensen al bekend, je kunt de geschiedenis immers niet veranderen. Toch hebben we heel veel moeite en research gedaan om aan het bekende verhaal wat minder bekende weetjes toe te voegen. We hopen daarmee op sommige punten zelfs de geboren en getogen Dordtenaar te verassen.'

Missie geslaagd

En in die missie lijkt Hallo Dordrecht geslaagd. Veel van de Dordtse deelnemers hebben toch nog wat leuke weetjes te horen gekregen op de route. 'We willen op de route niet alleen maar stilstaan bij oude gebouwen om jaartallen op te sommen,' zegt Mervyn. 'Onze informatie is leuk, levendig, interessant en niet te vergeten soms ook humorvol. Met de thema's willen we ons onderscheiden. Behalve de Weetjeswandeling hebben we een Highlights wandeling met en zonder gids. Er komt volgende week ook een wandeling zonder gids beschikbaar met als titel Vleesch en Visch, het drukke Dordt van toen en er komt ook nog de leuke fietsroute die heet Dordtse Biesbosch Fietsroute, door de achtertuin van Dordrecht. Alle routes zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.'
De Hallo Dordrecht wandelingen met gids zijn eventueel uit te breiden met een kopje koffie met gebak, een lunch, (aangeklede) borrel, diner, vaartochtje rond het eiland van Dordrecht of wat de wensen ook maar zijn en gebeurt in samenwerking met andere Dordtse ondernemers.

De tekst gaat onder de foto verder.

Aangepast aan de wensen

De Weetjeswandeling was qua start- en eindpunt aangepast aan de wensen van evenementenbureau By Lipman, die de ochtend voor de DKIB organiseerde. Er was eerst koffie met wat lekkers bij de Stadsbranderij en de wandeling eindigde bij The Movies. Daar wachtte een lunch van Nannings Catering en kwam Fiona van Coffeelicious met de gebaksfiets langs om iedereen van een red-velvet cookie te voorzien.

De tekst gaat onder de foto verder.

Op de valreep

Door de corona was het maanden geleden dat leden van de DKIB elkaar hadden gezien. 'Ik heb jullie gemist,' zei organisator Joyce Lipman toen de groep zich in de Vriesestraat had verzameld met koffie en op ruime afstand van elkaar. 'Gelukkig kunnen we door de versoepeling van de coronamaatregelen elkaar op de valreep van de zomervakantie toch nog ontmoeten en even de zinnen verzetten.'

Binnenkort staan alle wandelingen online, maar je kunt hier klikken als je alvast meer informatie wilt, of bel 078-3021085.