Voorlopig geen hotel dus dan maar parkeerterrein

Op tekeningen en impressies zag het er zo prachtig uit. Het morsige gapende gat aan het Vrieseplein zou eindelijk opgevuld worden met een groot hotel. Maar ja, wanneer?

Het zag er zo mooi uit

De plannen om een hotel te bouwen aan het Vrieseplein staan in de koelkast. De activiteiten zijn door de projectontwikkelaar stilgelegd. Dat is enorm jammer, want het zag er zo veelbelovend uit. Het binnengebied tussen Vrieseweg en Blekersdijk wordt nu ingericht als parkeerterrein. Aan de kant van het Vrieseplein komen tijdelijke parkeerplaatsen. De gemeente wil niet langer meer wachten met de herinrichting van het nu rommelige binnengebied.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Impressie van het bovenaanzicht zoals het hotel aan het Vrieseplein zou worden. @ gemeente Dordrecht

Tien jaar lang plannen voor een hotel

Al meer dan tien jaar zijn er plannen voor een hotel aan het Vrieseplein. Het proces heeft door uiteenlopende oorzaken de nodige vertraging opgelopen. De situatie rond het coronavirus is voor de ontwikkelaar nu aanleiding om de ontwikkeling van het hotel stil te leggen. Het plan is hiermee niet van de baan, maar de onzekerheden die door corona zijn ontstaan maken een investering op dit moment voor de ontwikkelaar te risicovol.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Impressie van het vooraanzicht van het hotel dat aan het Vrieseplein zou komen. @ gemeente Dordrecht

Ze wachten niet langer

De huidige staat van het parkeerterrein is bij veel mensen al jaren een doorn in het oog. De gemeente heeft vanwege de plannen voor het hotel gewacht met de herinrichting van het gebied. Nu de bouw van het hotel opnieuw wordt uitgesteld wil de gemeente niet langer wachten. De geplande parkeerplaats aan de achterkant van het hotel wordt aangelegd. Op de plek van het hotel komt een tijdelijke parkeerruimte. Dit parkeerterrein vervangt voor de komende periode de huidige openbare parkeerplaatsen.

De tekst gaat onder de foto verder.

Het Vrieseplein met links de Vrieseweg, begin 1900. @ Regionaal Archief Dordrecht

Starten in de herfstvakantie

Voor de aanleg van het parkeerterrein wordt eerst de grond gesaneerd. Na afvoer van de verontreinigde grond brengt de gemeente de riolering en de plantvakken aan. Daarna volgt de funderingslaag, en tenslotte de bestrating. Het werk begint vanaf 19 oktober, zodat de eerste werkzaamheden op het terrein nabij School Vest zoveel mogelijk zijn afgerond voordat de herfstvakantie is afgelopen. Vergunninghouders moeten tijdelijk gebruik maken van andere parkeerplaatsen. Naar verwachting is het parkeerterrein voor de kerstdagen gereed.