Vers van de pers: Vleesch en Visch wandeling

De eerste Hallo Dordrecht stadsgids is een feit. Deze week verscheen de Vleesch en Visch wandeling.

Bedrijvigheid van toen

De officiele titel van de eerste Hallo Dordrecht stadsgids is: Vleesch en Visch wandeling, het drukke Dordt van toen. In die titel zit de bedoeling al opgesloten want de Vleesch en Visch wandeling voert je door de historische binnenstad langs plekken waar het eeuwen geleden heel bedrijvig was.

Saai? Helemaal niet!

Het leuke gidsje heeft een handzaam formaat en is geen opsomming van saaie jaartallen, verre van dat! Je kunt heel eenvoudig lezen welke route je moet lopen en waar het leuk is om te stoppen om even te lezen wat er te zien is. Ook staan er foto's, tekeningen en afbeeldingen van schilderijen in zodat je kunt zien hoe het er op die plaats heel vroeger uitzag. Je kunt bijna de karren weer horen ratelen op de keien.

De tekst gaat onder de foto verder.

Vleesch en Visch

De wandeling start, heel toepasselijk, in de Vleeshouwersstraat. In de Vleesch en Visch wandeling mogen natuurlijk de Vleeshouwersstraat en Visstraat niet ontbreken. Maar je gaat ook langs de Varkenmarkt, over de Aardappelmarkt en Knolhaven en natuurlijk vertellen we wat er allemaal in de Wijnstraat gebeurde. Deze en nog tal van andere drukke plekken van toen maakt de Vleesch en Visch wandeling er een om nooit te vergeten.

Het leuke gidsje Vleesch en Visch wandeling, het drukke Dordt van toen kost 3,50 euro en is te koop bij koffiezaakje Mooi Zo! in de Vleeshouwersstraat 14. Vanaf daar kun je direct met de wandeling beginnen.
Het boekje is ook te koop bij Hallo Dordrecht op de Blekersdijk 38-A. O ja, en de tekst van het boekje is zowel in het Nederlands als in het Engels. Handig!